Chocolate-vanilla cookies (iki renk kurabiye)

cookie2

*Turkce tarif icin yazinin sonuna gidebilirsiniz… (scroll down for the recipe in Turkish)

 

 

I made these cookies 2 weeks ago… and have been waiting to post them… I made them after I saw them here

The original recipe in on the Martha Stewart website. I usually don’t go out and make cookies from commercial websites (except for food network) since I don’t know how they will come out… these came out pretty good except for the shape. After fooling with it for 30 minutes and not being able to achieve what I wanted, I took a more “free form” approach. I just alternated layers. One vanilla, one cocoa layer… total 4 layers. Rolled them and cut the pieces as directed. No one complained about the shape and the cookies flew from the plate in a matter of minutes…

I might make them again this weekend… These will also be perfect for celebrations, holidays, birthdays… Just use some food coloring instead of cocoa for a girl’s birthday, or red and green for Christmas…

Recipe in English is here

Until next time… have a great weekend… g.

Recipe in Turkish

*adapted from a recipe on Martha Stewart website

*Martha Stewart websitesindeki bir tariften uyarlanmistir…

  • 2 bardak un
  • 1/8 tatli kasigi tuz
  • 200 gram tereyag (oda isisinda yumusatilmis)
  • 1 bardak pudra sekeri 
  • 1 buyuk yumurtanin sarisi
  • 1 paket vanilin, ya da 1/4 tatli kasigi vanilya
  • 2 yemek kasigi kakao (koyu bir kakao kullanmanizi tavsiye ederim)
    1. Unu ve tuzu eleyip kenara ayirin.
    2. Sekeri ve tereyagi kopuk gibi oluncaya kadar mixerinizin orta hiziyla karistirin. Hizi azaltip yumurta sarisini ve vanilyayi karistirin.
    3. El mikseri kullaniyorsaniz, bundan sonraki kismi tahta kasikla yapin. Hamur mikser icin cok sert olabilir. (tezgah ustu mikseriniz varsa, unu ekleyebilirsiniz) Unu karisima ekleyin… tamamen karistirin. Yumusak, yagli bir hamur olacak.
    4. Hamurun yarisini ayirin… Oteki yarisina kakaoyu ekleyin. 3 santim capinda rulo yapin. Ayni islemi vanilyali hamur icin de yapin. Stretch folyoya sarip 10 dakika derin dondurucuya atin. Hamur yapismayacak ve kesilecek sekilde olacak)
    5. Firini 350F (175C) ye getirin.
    6. Fotografimdaki gibi kurabiyeler icin hamurlarin her birini 2ye bolun. Merdaneyle acin. Bir kakao, bir vanilya olmak uzere ust uste koyun, buyuk bir rulo yapin. Elinizle ruloyu inceltin, yarim santim kalinlikta kesin.  (hamurunuz calisilmayacak bir hal alirsa korkmayin, tekrar derin dondurucuya atin)
    7. Pisirme kagidiyla kapladiginiz tepsiye 2ser santim araliklarla dizin.
    8. 12 dakika pisirin (tereyagli bir tarif oldugundan cok pisirilmiyor. Dokununca uzerinin sertce olmasi lazim.
    9. Telin uzerinde sogutun. 

    Afiyet olsun… g.

    Advertisements

    3 responses to “Chocolate-vanilla cookies (iki renk kurabiye)

    1. Merhaba, o kadar dagıldı ki elimle normal kurabiye sekli vermek zorunda kaldım..un mu fazla geldi veya yag mı az geldi?

      • aslı hanım merhabalar, hamurunuzun tutmadıgına uzuldum. Insan emek verip sonuc sıkıntılı olunca sinir oluyor. Benim uzun yıllardır yaptıgım bir tarif bu. Ancak yaz aylarında maalesef bazen sıcak havalar yaglı tariflerde işin kimyasını sasırtabiliyor. Bir dahaki sefere hamurunuz bu sekilde istediginiz kıvamda olmazsa, hamuru hazırladıktan sonra, streç filme sarıp, biraz elle bastırıp 30dk kadar buzdolabında bekletmenizi oneririm. Tekrar denerseniz, yorumlarınızı bekliyorum.

    2. Tadi yine de cok guzeldi tekrar deneyecegim 🙂 cok tesekkurler

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s